Dani KLEIN & Sal LA ROCCA 4tet


la Dani Klein & Sal La Rocca 4tet
Za 11 Februari 2017 20u15 Schouwburg Musiek – Dani Sings Billie Holiday

Dani Klein: zang – Sal La Rocca: contrabas – William Lecomte: piano – Tim De Jonghe: trompet – Frederick Moulaert: foto

Prijs 26.00 / +60 24.00 / -26, abo, groep 24.00   www.vayacondios.info, www.sallarocca.com

Dani Klein was jarenlang de frontvrouw van Vaya Con Dios. De groep verkocht meer dan tien miljoen albums en trad dertig jaar lang op over heel de wereld.

In 2014, na de Farewell Tour met uitverkochte concerten in veertien landen, viel het doek definitief over Vaya Con Dios. Dani Klein zélf neemt gelukkig nog lang geen afscheid. Samen met Sal La Rocca, William Lecomte en Tim De Jonghe – drie gerenommeerde jazzmuzikanten én jarenlang lid van Vaya Con Dios – kondigt ze een tribute project aan rond jazzlegende Billie Holiday. Lady Klein sings the blues en uit haar grote waardering voor deze legendarische zangeres.

Samen met het excellente Sal La Rocca Quartet brengt Dani Klein de vrolijkste nummers uit het rijk gevulde repertoire van Billie Holiday, die wordt beschouwd als één van de belangrijkste jazzzangeressen aller tijden. Ze werkte samen met o.a. Lester Young, Louis Armstrong en Count Basie én beïnvloedde ontelbaar veel muzikanten.

Dani Klein staat voor het eerst op het podium in Maasmechelen met dit onwaarschijnlijk mooi eerbetoon aan die andere ‘grande dame’ van de jazz. Was het niet Hugo Camps die ooit zei: Wij hebben onze eigen Billie Holiday, ze heet Dani Klein.

Klik op de foto voor 2 fragmenten.

Tags: ,

You may also like

Comments are closed here.